PSV'er Jerdy Schouten heeft vooral zin in de Champions League-hymne: 'In het echt heel mooi'
i

Action Images via Reuters

PSV'er Jerdy Schouten heeft vooral zin in de Champions League-hymne: 'In het echt heel mooi'

Martijn Baars • 09:11, 20-09-2023 / Laatste Update: 00:37, 12-12-2023

Jerdy Schouten wil zich bij PSV op het hoogste niveau laten zien. De 26-jarige controlerende middenvelder begint woensdag tegen Arsenal aan zijn eerste wedstrijd in het hoofdtoernooi van de Champions League.

"Ik heb er onwijs veel zin in. In de play-offs tegen Rangers stond er ook aardig wat druk op, maar dit is wel de grootste test tot nu toe. Dat is duidelijk", aldus Schouten voorafgaand aan de laatste training in het Emirates Stadium.

'Beetje spanning'

PSV nam Schouten de voorbije transferperiode over van Bologna. Met die club speelde hij in 4 jaar tijd geen Europese duels. "Ik heb wel topwedstrijden in de Serie A gespeeld, maar de Champions League is toch wat anders. Een beetje gezonde spanning komt er wel bij kijken. We zullen met moed en durf moeten spelen”

Champions League-hymne

Sommige andere spelers van PSV hebben wel Champions League-ervaring. "Wat ze mij hebben verteld? Dat de Champions League-hymne in het echt heel mooi klinkt”, aldus Schouten, die hoopt zich in de ‘grote’ wedstrijden bij PSV in beeld te spelen voor het Nederlands elftal.