PSV'er Noni Madueke opgeroepen voor EK Onder 21
i

BSR Agency

PSV'er Noni Madueke opgeroepen voor EK Onder 21

Martijn Baars • 14:42, 15-03-2021 / Laatste Update: 06:08, 05-01-2024

Noni Madueke debuteert in de selectie van Jong Engeland, die eind maart meedoet aan het EK voor spelers onder 21 jaar. De aanvaller heeft dit seizoen zijn opmars bij PSV voortgezet en dat is coach Aidy Boothroyd niet ontgaan. Voor PSV een positieve ontwikkeling, aangezien de tot 2024 gecontracteerde Madueke zo nóg beter op de radar bij Engelse topclubs komt te staan.

Niet dat hij nu al geen aandacht heeft van de scouts. Madueke speelde ook al in Engeland onder 18, onder 17 en onder 16. Dit seizoen kwam hij bij PSV ondanks beperkte speeltijd tot 7 goals en 6 assists.

Ontknoping Eredivisie

Madueke speelt volgende week nog met PSV tegen AZ en reist daarna door naar de selectie van Jong Engeland. Begin april keert hij terug om met PSV de ontknoping van de Eredivisie in dit seizoen mee te maken. Het EK valt volledig in de interlandperiode en dus hoeft Madueke geen duel van PSV te missen.

14 miljoen euro

Door zijn ontwikkeling bij PSV is de transferwaarde van het 19-jarige Britse talent flink gestegen, zo taxeert althans de website transfermarkt.com. Zijn transferrechten worden nu op een bedrag van 14 miljoen euro gewaardeerd, terwijl dat vorige maand nog 9 miljoen euro was.