Feyenoord-linksback Quilindschy Hartman vanavond 'analist' bij WK darts, met Ajax-fan naast hem
i

Pro Shots

Feyenoord-linksback Quilindschy Hartman vanavond 'analist' bij WK darts, met Ajax-fan naast hem

Martijn Baars • 15:31, 21-12-2023 / Laatste Update: 21:04, 05-01-2024

Fans van het darten, Feyenoord én Ajax kunnen donderdagavond hun hart ophalen. Bij de uitzending van de avondsessie van het WK darts op Viaplay schuift namelijk een hele bijzondere gast aan. Feyenoord-linksback Quilindschy Hartman zit namelijk aan tafel bij Viaplay. Hij is niet alleen een profvoetballer, maar ook een dartliefhebber. Als tegenhanger is Hartman ingepland met een Ajax-fan in hart en nieren.

Hartman moet namelijk 'analyseren' met Vincent van der Voort. De darter roept al jaren dat hij een groot fan is van Feyenoords aartsrivaal Ajax. Dat kan dus niet anders dan leuke televisie worden. Samen kijken ze naar de avondsessie op het WK darts en geven ze in de pauzes tijdens de wedstrijden en tussen de partijen door hun mening.

Martijn Kleermaker baalt

Tijdens de middagsessie van het WK darts maakte Viaplay het bekend. Analist Martijn Kleermaker vond het jammer dat hij niet op de avond was gezet. De darter is namelijk groot fan van Feyenoord. Hij hoopte dan ook dat de middagsessie dusdanig uitloopt, dat hij Hartman in Hilversum nog tegen het lijf loopt voor een fotootje.

- Dit is het speelschema van het WK darts

- Dit is het prijzengeld van het WK darts

Winterstop

Hartman heeft pas nét winterstop met Feyenoord. Over een maand gaat de Eredivisie verder, maar woensdagavond speelden de Rotterdammers nog in de TOTO KNVB Beker. Makkelijk was het niet tegen FC Utrecht, zakelijk wel. In de Kuip werd het 2-1 voor Feyenoord en Hartman speelde de hele wedstrijd.

Programma

Tijdens de avondsessie op donderdag 21 december zien Hartman en Van der Voort de volgende wedstrijden in Ally Pally.

Andrew Gilding - Luke Littler

Danny Noppert - Scott Williams

Gabriel Clemens - Man Lok Leung

Damon Heta - Martin Lukeman