Quilindschy Hartman schrikt van statistieken bij Feyenoord - FC Twente: 'Lijkt wel een potje gamen'
Quilindschy Hartman / Pro Shots

Quilindschy Hartman schrikt van statistieken bij Feyenoord - FC Twente: 'Lijkt wel een potje gamen'

17:17, 28-01-2024 / Laatste Update: 17:18, 28-01-2024

Quilindschy Hartman zag dat Feyenoord meer dan drie expected goals had tegen FC Twente én dat de bezoekers maar twee keer hebben geschoten. Hij schrok van die statistieken: "Het lijkt wel een potje gamen."

"Ik ben er doodziek van", zei Hartman tegen ESPN. "Ik zag net de statistieken en dat gebeurt ons dit seizoen te vaak. Het lijkt wel een potje gamen." Niet dat Feyenoord tegen FC Twente heel veel kansen kreeg: "Maar niks tegengekregen. Uiteindelijk denk ik dat we te weinig punten halen, als je kijkt hoe vaak dat gebeurt."

Santiago Giménez

Vervolgens ging het ook nog even over Santiago Giménez. De Mexicaanse spits miste een penalty en had Feyenoord zo aan de overwinning kunnen helpen. Hartman vergeeft hem direct: "Als je met overtuiging inschiet... (Lars, red.) Unnerstall is een heel goede keeper", zegt Hartman met een glimlach. "Dan kan ik het hem wel vergeven."

Of Giménez zich zorgen maakt. Hij scoorde in zijn laatste zes wedstrijden (in alle competities) slechts één keer, terwijl de teller in de Eredivisie op negentien treffers staat. "Niet lekker als je als spits zijnde een penalty mist. Het publiek vergeeft hem heel snel en wij ook: hij heeft ons vaak genoeg gered en heel veel doelpunten voor ons gemaakt. Hij maakt zich geen zorgen. Het zal vast aan hem knagen, maar je merkt het niet. hij blijft hard werken."