Promes wil Nederlands paspoort niet kwijt, Russisch paspoort zeer onzeker
i

Getty Images

Promes wil Nederlands paspoort niet kwijt, Russisch paspoort zeer onzeker

Rick Kraaijeveld • 22:30, 15-01-2023 / Laatste Update: 09:09, 12-12-2023

Quincy Promes heeft geen Russisch paspoort en het is maar de vraag of die nog gaat komen. Hij wil namelijk zijn Nederlands paspoort niet kwijtraken, liet hij via zijn advocaat Robert Malewicz weten. Eerder doken er verhalen op dat hij een Russisch paspoort zou willen. "Er zijn mensen in zijn omgeving die dat idee van een Russisch paspoort hebben verkend, maar niet op initiatief van Promes", meldde zijn advocaat.

Volgens de advocaat is de reden van dat Russische paspoort dat hij dan makkelijker mee zou kunnen op trainingskampen buiten Rusland. "Nu moet dat allemaal nog met een visum. Maar Promes wil sowieso geen Russisch paspoort als hij daarvoor zijn Nederlandse moet inleveren. Het heeft dus niets te maken met dat hij denkt niet uitgeleverd te hoeven worden", legde de advocaat uit.

Op 3 maart moet Promes voor de rechter verschijnen omdat hij een verdachte is van het neersteken van zijn neef. Daar houdt het nog niet bij op, ook wordt zijn naam bij verschillende drugszaken genoemd waar hij geld in zou hebben gestoken. Hij ontkent alles en wil graag zijn verhaal doen. Maar hij zal niet zomaar naar Nederland gaan want als hij aankomt wordt hij direct aangehouden. Zelfs bij een korte hechtenis mag Spartak Moskou dan de stekker uit het contract trekken.

Spartak

Die club is momenteel op trainingskamp maar Promes is niet meegegaan. De Russische media denkt dat dat te maken heeft met dat hij buiten Rusland opgepakt zou kunnen worden op verzoek van Nederland. Lariekoek volgens zijn advocaat: "Hij is gewoon niet helemaal fit en traint apart."