Quinten Timber is Jong Oranje-aanvoerder in EK-aftrap tegen Belgen: 'Voelde me al één van de leiders'
i

Pro Shots

Quinten Timber is Jong Oranje-aanvoerder in EK-aftrap tegen Belgen: 'Voelde me al één van de leiders'

Matthijs Nijhuis • 12:48, 20-06-2023 / Laatste Update: 21:01, 11-12-2023

Quinten Timber is woensdag de aanvoerder van Jong Oranje bij de EK-aftrap tegen België in Tbilisi. Als het aan de jonge Feyenoorder ligt, wordt tegen de Zuiderburen meteen de toon gezet. Hij laat er geen gras over groeien: "We willen het EK winnen", zegt hij in het AD.

Lees ook: Lees hier alles over het EK onder 21 van Jong Oranje

Timber hoorde maandag van bondscoach Erwin van de Looi dat hij dit EK de leider van Jong Oranje is. "Ik was niet helemaal verrast. Ik heb natuurlijk al een aantal kwalificatieduels gespeeld en voelde me daarin altijd al één van de leiders."

Jong België

Timber kan zich woensdag gelijk van zijn beste kant laten zien. De 1e tegenstander in Tbilisi is Jong België, dat met Loïs Openda en Charles De Ketelaere een sterke aanval heeft. "Zij hebben een goed team. In september hebben we nog een mooie oefenwedstrijd gespeeld." Nederland won toen met 1-2 dankzij 2 goaltjes van Brian Brobbey.

Zware groep

Maar Timber weet ook dat Jong Oranje in een pittige groep is beland. "Portugal en Georgië zijn ook lastige tegenstanders. We moeten ons eerst op de Belgen focussen. We willen meteen met een zege beginnen, want we willen hier het EK winnen", aldus de jonge aanvoerder.