Ralf Seuntjens gaat weer mosterd smeren na enkelblessure op kunstgras 'waar je deuren mee kan schuren'
i

BSR Agency

Ralf Seuntjens gaat weer mosterd smeren na enkelblessure op kunstgras 'waar je deuren mee kan schuren'

Martijn Baars • 12:18, 25-01-2021 / Laatste Update: 22:20, 05-01-2024

De Graafschap-trainer Mike Snoei had zondag na het gewonnen duel bij FC Volendam (1-4) geen goed woord over voor de kunstgrasmat in het Kras Stadion. De coach van de KKD-club zag zijn aanvoerder Ralf Seuntjens vlak voor rust geblesseerd uitvallen, nadat zijn enkel dubbel klapte.

"Volendam heeft een leuk voetbalstadion, maar ik zei het vooraf al tegen Edwin van de Graaf (scheidsrechter, red.): dit kunstgras is verschrikkelijk”, foeterde Snoei na afloop. "Deze ondergrond is over de datum. Daar moet echt iets aan gebeuren, maar dat vindt Wim Jonk (trainer van Volendam, red.) ook. Ralf bleef vóór zijn blessure al 2 keer met de punt van zijn schoen in het kunstgras steken.”

'Dit gaat wel even duren'

De coach vreesde Seuntjens, die maandag nader wordt onderzocht, voorlopig te moeten missen. "Dit gaat wel even duren. Maar Ralf kennende gaat hij er alles aan doen het proces te versnellen."

Franse mosterd

De 31-jarige spits liep eerder dit seizoen op het kunstgras van Jong AZ al een ogenschijnlijk zware enkelblessure op op. Toen keerde de captain tot ieders verbazing binnen 2 weken terug. Seuntjens smeerde toen Franse mosterd op zijn enkel om het vocht sneller te laten verdwijnen.

'Daar kan je deuren mee schuren'

"Ik ga vanavond weer mosterd smeren”, liet hij vlak na de zege op Volendam weten. Net als zijn trainer was de voetballer slecht te spreken over het Volendamse kunstgras: "Daar kan je de deuren mee schuren.”