Ramiz Zerrouki vond penalty ‘veel te licht’: ‘Celtic-speler vond het ook absoluut niks’
i

Getty Images

Ramiz Zerrouki vond penalty ‘veel te licht’: ‘Celtic-speler vond het ook absoluut niks’

Rick Kraaijeveld • 00:48, 14-12-2023 / Laatste Update: 09:57, 07-01-2024

Ramiz Zerrouki had niet de meest fijne rol in de nederlaag van Feyenoord op bezoek bij Celtic. Hij veroorzaakte in de 1e helft een penalty waardoor Feyenoord op achterstand kwam, zelf was hij het totaal niet met de pingel eens. Uiteindelijk verloor Feyenoord met 2-1 van Celtic.

Feyenoord had de beste momenten in de wedstrijd, maar had moeite met afronden. Des te lulliger dat de Rotterdammers vlak voor rust op achterstand kwamen uit een penalty. Zerrouki was de dader in de 16, maar hij was het er niet mee eens. "We hadden wat contact met elkaar, maar veel te licht voor een pingel", zei hij over de situatie in de 16.

Tegenstander

De 2 waren daarvoor al even in de clinch: "De scheidsrechter waarschuwde ons al. We hebben wat contact met elkaar, in mijn ogen veel te licht voor een pingel. In eerste instantie waarschuwt de scheids. Hij raakt mij wat aan, ik raak hem wat aan. Vervolgens wordt die corner genomen en hij duwt mij eerst. Ik heb wat contact met hem, maar veel te licht", legt Zerrouki uit.

"Ik geef nu antwoord puur op het gevoel dat ik in de wedstrijd heb meegemaakt. De speler van Celtic zelf zei tegen mij dat hij het absoluut geen penalty vond. Ik denk dat dat genoeg zegt."

Europa League

Feyenoord gaat zich nu opmaken voor de tussenronde Europa League, waar het een nummer 2 uit de Europa League-groepsfase treft. Volgens de middenvelder is er genoeg om aan te werken. "Ik denk dat we echt genoeg kansen gecreëerd hebben om de wedstrijd naar ons toe te trekken. Maar we waren niet goed genoeg in het afronden om hier te winnen."

Over de late tegengoal was hij ook duidelijk: "Die kwam weer uit een standaardsituatie, bal valt eruit en weer ingebracht en dan staat er iemand helemaal vrij. Dat mag ons niet gebeuren, zo ga je geen wedstrijden winnen als je zulke goals tegen krijgt."