Ramselaar enorm blij met rentree op het veld na 9 maanden afwezigheid
i

Pro Shots

Ramselaar enorm blij met rentree op het veld na 9 maanden afwezigheid

Rick Kraaijeveld • 19:00, 19-02-2023 / Laatste Update: 12:19, 08-01-2024

Bart Ramselaar is weer terug op de voetbalvelden. 9 maanden geleden in mei raakte hij zwaar geblesseerd aan zijn knie. Hij maakte zondagmiddag in het gelijke spel tegen zijn oude ploeg PSV zijn comeback. "Dit is heel fijn. Ik voelde de waardering en ben blij dat ik weer op het veld kon staan", zei hij na afloop.

In de 79e minuut werd hij erin gebracht voor doelpuntenmaker Othman Boussaid. Bij zijn eerste meters op het veld werd hij bijgestaan door een daverend applaus van de tribunes af. Iets wat hem raakte. "Ik ben een liefhebber en wil graag op het veld staan. Toekijken is niet leuk, ik wilde het team helpen", zei hij.

Moeilijke periode

Hij gaf aan dat het stil zitten maar niks voor hem was. "Het revalideren duurde lang en was geen leuke tijd. Vooral in het begin toen ik na de operatie niet kon lopen. De laatste maanden ging het beter en maakte ik stapjes, vandaag werd dat beloond met mijn rentree." De middenvelder deed veel aan krachttraining en is blij met hoe het ging in het veld. "Af en toe was ik wat terughoudend maar het voelde goed."