Rashford verbijsterd na racistische beledigingen: ‘Mensheid op zijn slechtst’
i

EPA

Rashford verbijsterd na racistische beledigingen: ‘Mensheid op zijn slechtst’

Martijn Baars • 16:21, 31-01-2021 / Laatste Update: 18:40, 13-12-2023

Marcus Rashford is na de wedstrijd van zijn club Manchester United tegen Arsenal (0-0) racistisch uitgescholden op social media. De aanvaller maakte er zelf melding van. De inhoud van de berichten lieten volgens hem 'de mensheid en sociale media op zijn slechtst zien'.

De 22-jarige Rashford, onlangs nog onderscheiden voor zijn inspanningen tegen kinderarmoede in Groot-Brittannië, liet zich door de beledigingen niet van de wijs brengen. "Ik ben een zwarte man en ik ben daar elke dag dat ik leef trots op. Niemand, of geen enkele opmerking, zal me een ander gevoel geven.”

Geen screenshots

Rashford deelde geen screenshots. "Het zou onverantwoord zijn om dat te doen en je kunt je voorstellen dat er niets origineels in staat. Er zijn prachtige kinderen van alle huidskleuren die mij volgen en ze hoeven het niet te lezen.”

Mikpunt van racisme

Donkere teamgenoten van Rashford bij Manchester United waren afgelopen week ook mikpunt van racisme op social media, net als Reece James van Chelsea. De Londens club sprak zijn walging uit en riep socialmediaplatformen en de autoriteiten op om harder, beter en sneller op te treden tegen haat en discriminatie.