Rellen tussen hooligans Sturm Graz en PSV: politieagenten gewond en kroeg dichtgetimmerd
i

ED

Rellen tussen hooligans Sturm Graz en PSV: politieagenten gewond en kroeg dichtgetimmerd

Martijn Baars • 16:48, 30-09-2021 / Laatste Update: 02:50, 08-01-2024

Bij rellen tussen supporters van Sturm Graz en PSV zijn woensdagavond 2 politiemannen gewond geraakt. Een groep van ongeveer 50 zelfverklaarde hooligans die hardop ‘Sturm Graz hooligans’ riepen, rende woensdag door de binnenstad van Graz op een café af waar tientallen PSV-supporters zaten.

Het café, de Ierse pub ‘Molly Malone’, werd volgens ooggetuigen door de thuisfans gebarricadeerd, waardoor PSV-fans niet meer naar buiten konden. Daarop ontstond een ruzie waarbij klappen werden uitgedeeld, waarna de Oostenrijkers snel wegvluchtten via dezelfde route waarlangs ze gekomen waren. In het café zijn vernielingen aangericht, er is ook met glas gegooid. Omliggende horeca-gelegenheden hadden ook veel hinder van het gebeuren en nietsvermoedende tafelgasten schrokken van het kabaal en het geweld.

Lees ook: dit is de vermoedelijke opstelling van PSV

Kroeg dichtgetimmerd

Volgens de lokale krant ‘Kleine Zeitung’ zijn 2 politiemannen gewond geraakt. Er zijn volgens een politiewoordvoerder 4 arrestaties verricht. 3 gearresteerden komen uit Nederland en 1 van de arrestanten komt uit Oostenrijk. Het incident gebeurde rond 22.00 uur. Daarna was er in de stad veel politie op de been en reden de politiewagens voortdurend rond. Later op de avond heeft de brandweer de kroeg dichtgetimmerd. Er zijn voor zover bekend verder geen grote incidenten geweest.

Sturm Graz - PSV

PSV en Sturm Graz spelen donderdagavond in Oostenrijk tegen elkaar in de 2e wedstrijd in de poulefase van de Europa League van dit seizoen. Kijk hier op welke zender die wedstrijd wordt uitgezonden.