Zwak Inter verliest in kletsnat Bologna na assist van Jerdy Schouten

Rick Kraaijeveld • 15:27, 26-02-2023 / Laatste Update: 05:51, 12-12-2023

Bologna heeft zondagmiddag in het kletsnatte Stadio Renato Dall'Ara gewonnen van Inter, waar Stefan de Vrij en Denzel Dumfries in de basis stonden. De Rossoblù mogen daarom blijven dromen van Europees voetbal. De gevierde man bij de thuisploeg was Riccardo Orsolini. Hij scoorde het enige doelpunt van de wedstrijd: 1-0.

Bologna vloog werkelijk uit de startblokken en greep Inter direct bij de keel. Na een kwartier was het al raak, toen Musa Barrow een een afstandsschot erin pegelde. Later bleek de goal afgekeurd te zijn wegens hinderlijk buitenspel van Nicolas Dominguez. De spelers van Bologna waren woedend na deze VAR-ingreep, omdat in de actie ervoor hands werd gemaakt door Inter in eigen penaltygebied.

De Nerazzurri kwamen er soms gevaarlijk uit via Romelu Lukaku en aanvoerder Lautaro Martínez, maar tot echt grote kansen leidde dat niet. Sterker nog, Bologna had eer kansen tot een doelpunt. Vlak na de afgekeurde goal was het ook nog Roberto Soriano die de bal op de lat mikte. Het geluk was nog niet aan hun zijde.

Orsolini

In de tweede helft kwam Inter wat beter uit de rust. In de 1e helft deed De Vrij het niet zo goed en dus bleef hij in de kleedkamer achter. Inter ging wat aanvallender spelen en kregen wat meer kansen. Toch was het Bologna dat weer het net wist te vinden. Na balverlies van Inter kreeg Jerdy Schouten de bal.

Hij zag Riccardo Orsolini, de belangrijke man van Bologna, wegrennen bij de verdediging. Hij gaf een splijtende pass en Orsolini verschalkte André Onana met gemak. Stadio Renato Dall'ara ontplofte en de supporters waren de kou en regen al gauw vergeten. Bologna zocht nog even naar een 2e treffer maar het bleef gewoon 1-0.