Richarlison krijgt banaan naar zijn hoofd gesmeten tijdens duel met Tunesië in Parijs
i

AFP

Richarlison krijgt banaan naar zijn hoofd gesmeten tijdens duel met Tunesië in Parijs

Rick Kraaijeveld • 00:34, 28-09-2022

Brazilië speelde een oefenwedstrijd tegen Tunesië in Frankrijk. Vlak voor de wedstrijd maakten de Brazilianen nog een racisme-statement door naast een banner te staan: "Zonder onze zwarte spelers hadden we geen sterren op ons shirt." Helaas hielp het statement niet en is men hardleers, want na het doelpunt van Richarlison kreeg hij een banaan naar zich toe gegooid...

Richarlison tekende voor de 5e goal van Brazilië toen het gebeurde, er werd vanuit het publiek een banaan naar de juichende Braziliaan gegooid. Hij zag het meteen en zocht naar de dader, maar al gauw ging het juichen verder. De andere Brazilianen stonden er gelaten bij, het is de zoveelste keer dat een speler met dit gedrag in aanraking komt. Uiteindelijk is het Fred die de banaan beduusd wegschopt. En dat net na een statement tegen racisme...

Aanleiding

Het statement kwam voort uit het feit dat Vinicius Jr. laatst ook racistisch bejegend werd tijdens de Madrileense derby. Toen riepen supporters buiten het stadion naar hem: "Je bent een aap, Vinicius, je bent een aap!".

Een poosje eerder was hij ook al door Spaans speler-agent Pedro Bravo beledigd op TV: "Je moet je rivalen respecteren en stoppen met spelen als een aap", nadat Vinicius juichte na een goal tegen Mallorca.

Real Madrid wilde toentertijd aangifte doen wegens beide incidenten maar Vinicius Jr. besloot om samen met zijn landgenoot Rodrygo te dansen tegen racisme.