Zo goed doet Rick Karsdorp het bij AS Roma
i

Getty Images

Zo goed doet Rick Karsdorp het bij AS Roma

Brian Vesseur • 22:09, 25-05-2022 / Laatste Update: 21:48, 07-01-2024

Rick Karsdorp speelde zijn hele jeugd en leven voor Feyenoord, tot hij in de zomer van 2017 naar AS Roma vertrok. Met die Italiaanse club staat hij woensdagavond tegenover zijn oude cluppie in de finale van de Conference League. Hoe goed doet Karsdorp het eigenlijk bij AS Roma?

Zo goed doet Rick Karsdorp het bij AS Roma

In de Conference League kent rechtsback (of rechtshalf, ligt eraan hoe José Mourinho wil spelen) Karsdorp goede cijfers. In 10 wedstrijden gaf hij 4 assists. Ten opzichte van de Serie A (36 wedstrijden, 2 assists) een groot verschil.

Karsdorp mag zichzelf zeker een basisklant noemen in het team van Mourinho. In de Italiaanse competitie speelde hij 85% van alle mogelijke speelminuten, in de Conference League lag dat aantal op 69%.

LEES OOK: Dit is de opstelling van Feyenoord (en die van AS Roma) voor de finale van de Conference League

Andere tijden

Het was niet altijd zo dat Karsdorp zich onbetwiste basisspeler mocht noemen in Rome. Na zijn komst in de zomer van 2017 speelde hij niet megaveel. In de zomer van 2019 werd hij zelfs weer een seizoen verhuurd aan Feyenoord. Dat deed de vleugelverdediger erg goed, want het seizoen erop kwam hij tot 34 wedstrijden in de Serie A. In dat seizoen scoorde hij ook zijn enige doelpunt in AS Roma-shirt.

In 2016 en 2017 speelde Karsdorp 3 interlands voor Oranje. Daarna werd hij nooit meer opgeroepen voor het Nederlands elftal.