RKC presenteert traditiegetrouw het carnavalsshirt: 'As ge mar vuruit gaot!'
Het carnavalsshirt van RKC voor 2024 / © RKC

RKC presenteert traditiegetrouw het carnavalsshirt: 'As ge mar vuruit gaot!'

15:40, 29-01-2024

RKC Waalwijk is helemaal in de carnavalsstemming. De Brabantse ploeg presenteerde maandag traditiegetrouw het shirt dat tijdens de feestweek wordt gedragen. Schoenlapperslaand, zoals Waalwijk tijdens carnaval heet, heeft dit jaar de slogan: 'As ge mar vuruit gaot!'

RKC presenteerde het shirt op 11:11 uur, zoals het hoort tijdens carnaval. De club draagt het shirt op vrijdag 9 februari in de thuiswedstrijd tegen NEC. Carnaval begint officieel pas op zondag 11 februari, maar veel Brabanders zullen op vrijdag al beginnen met feesten.

FC Den Bosch lanceert speciaal voor carnaval het Oeteldonkshirt

26 januari 2024, 10:55

Nog een paar weekjes slapen en dan is het voor de mensen 'onder de rivieren' weer tijd voor carnaval. Speciaal voor die feestweek heeft FC Den Bosch samen met shirtsponsor Robey Sportwear de handen ineengeslagen. Donderdag presenteerde Den Bosch het Oeteldonkshirt, verwijzend naar de naam van de stad tijdens carnaval.

Carnavalsshirt RKC

Met dit shirt eert RKC de lokale carnavalsverenigingen. De Tekswippers hielpen RKC een handje bij het bouwen van de carnavalswagen die in de video werd gebruikt. Die wagen is ook te zien tijdens de optocht op zondag 11 februari.

'Het tenue laat verschillende elementen terugkomen waarin de verbinding tussen feest, voetbal en Waalwijk zichtbaar is. Het RKC-logo is speciaal voor deze gelegenheid in carnavalsstijl herontworpen en terug te zien op zowel het shirt als de broek', schrijft RKC.