Roberto Mancini reageert op zijn vertrek bij Azzurri: 'Het is mijn eigen keuze geweest'
i

Getty Images

Roberto Mancini reageert op zijn vertrek bij Azzurri: 'Het is mijn eigen keuze geweest'

Rick Kraaijeveld • 21:16, 13-08-2023 / Laatste Update: 21:04, 08-01-2024

De wereld van het Italiaanse voetbal stond even stil zondagmiddag. Er werd uit het niets bekend gemaakt dat Roberto Mancini, bondscoach van Italië, er per direct mee stopt. Hij werd bedankt voor zijn bewezen diensten en dat was het. Nu heeft hij zelf gereageerd op besluit.

Mancini heeft op Instagram afscheid genomen als bondscoach van Italië en aangegeven dat dit een persoonlijke beslissing van hemzelf is geweest. De waarom vraag blijft uit staan, maar hij is dus in ieder geval niet weg gestuurd. "Ik wil Gabriele Gravina bedanken voor het vertrouwen in mij, net als alle andere medewerkers bij de bond", vervolgde hij.

Geruchten

"Ik wil alle spelers en fans bedanken die bij mij hebben gestaan de afgelopen 5 jaar. Ik zal de EK-winst nooit vergeten. Het was een eer", sloot hij af. Mancini neemt na 5 jaar afscheid en de geruchten gaan dat hij een lucratieve deal kan maken als bondscoach van Saudi-Arabië, bedragen worden nog niet genoemd maar volgens Saudische media ligt er een 3-jarig contract klaar.

Azzurri

Mancini was het boegbeeld van de wederopstanding van het Italiaanse elftal de afgelopen jaren. Het zat in een dip en toen hij kwam maakte hij er weer een groots team van, dat in 2020 het EK won. Nu zat Mancini weer in een overgangsfase waarin hij hard aan het door selecteren was. Het vertrek is opvallend, laatst werd zijn takenpakket rondom het nationale team nog uitgebreid.