Roger Schmidt geeft opvallende reden voor slechte resultaten: 'Het ritme helemaal kwijt'
i

Getty Images

Roger Schmidt geeft opvallende reden voor slechte resultaten: 'Het ritme helemaal kwijt'

Emiel Versteeg • 23:53, 18-04-2023 / Laatste Update: 10:40, 12-12-2023

Trainer Roger Schmidt gelooft nog in een comeback van Benfica in de kwartfinales van de Champions League. De ploeg van de voormalig PSV-trainer zal moeten winnen van Inter Milan in het San Siro. De Portugezen moeten een achterstand van 2-0 wegpoetsen. "Ik denk dat we al vaak hebben laten zien dat we doelpunten kunnen maken. Ook in de belangrijke wedstrijden", aldus de Duitser.

"Voor ons is het belangrijk de 1e goal te scoren, maar dan zijn we er nog niet", vervolgde de Benfica-trainer vandaag in een persconferentie.

Interlandperiode reden van slechte resultaten

Tijdens de interlandperiode gaf Schmidt een kleine vakantie aan een aantal van zijn spelers. "Ik denk dat die vakantie ervoor gezorgd heeft dat sommige spelers rust kregen en dat is alleen maar positief. Het probleem is de spelers die naar hun nationale elftal moesten, zij hebben geen rust gehad. Nog erger is het dat er spelers zijn die 10 dagen lang reizen, nauwelijks trainen en bankzitter zijn bij hun nationale elftal. Die zijn het ritme helemaal kwijt."

Geloof op 'Remontada' is er

Ondanks een slechte uitgangspositie is Schmidt toch hoopvol voor de return: "Ik geloof altijd in mijn team, in voetbal is alles mogelijk. Het is geen 50/50 kans, wij gaan op bezoek bij hun, zij hebben ook het dubbele van ons budget. Maar we moeten in onszelf geloven en een topwedstijd spelen."

3 keer op rij verloren

De ploeg van Roger Schmidt verloor 3 keer op rij. "Ja dat is iets bijzonders, als je daarvoor pas 1 wedstrijd verloor van de 40 ofzo. Maar we moeten dat onder ogen komen en ermee dealen, dan kunnen we samen verder en zeker een resultaat halen tegen Inter."

Bekijk hieronder de hele persconferentie met Roger Schimdt op het YouTube kanaal van Benfica: