Romelu Lukaku de sjaak op sociale media na afgekeurde goals en missers bij EK-deceptie België tegen Slowakije
Romelu Lukaku werd de kop van jut op sociale media na missers voor België op het EK tegen Slowakije. ©Getty Images

Romelu Lukaku de sjaak op sociale media na afgekeurde goals en missers bij EK-deceptie België tegen Slowakije

15:07, 18-06-2024

België stelde maandag als eerste 'topland' op het EK voetbal zwaar teleur. Er werd verloren van Slowakije in de eerste groepswedstrijd en vooral spits Romelu Lukaku moest het ontgelden bij de fans. Op sociale media is de spits de kop van jut.

Lukaku is bij België wel vaker de sjaak. Hoewel de spits van AS Roma nog altijd wordt gezien als een van de betere spitsen van Europa, komt dat er bij de Rode Duivels niet zo vaak uit. Fans op sociale media hadden genoeg memes klaarstaan om de wedstrijd van Lukaku te typeren na de 1-0 nederlaag.

Belabberd begin België op EK tegen Slowakije door extreme pech met VAR

17 juni 2024, 19:58

België is dramatisch begonnen aan het EK. De topfavoriet voor groepswinst in Poule E verloor door veel pech met de VAR en een foutje van Slowakije. Er werden twee goals afgekeurd en spits Romelu Lukaku had het vizier niet op scherp staan. Een blunder achterin zorgde voor de enige Slowaakse treffer van de wedstrijd: 1-0.

Memes Romelu Lukaku

Check hieronder een verzameling van de memes die op sociale media rondgingen na de deceptie van België op het EK tegen Slowakije. Met in de hoofdrol dus Lukaku. De tekst gaat door onder de sociale media-posts.

Nieuwe technologie

Lukaku miste niet alleen dotten van kansen, hij had ook pech dat twee van zijn goals werden afgekeurd. Bij de ene goal stond hij voor de bal toen die werd breed gekopt en was het dus buitenspel. Bij de andere deed hij zelf alles goed, maar zat nieuwe technologie hem dwars.

Roemenië

België staat nu letterlijk en figuurlijk 1-0 achter in groep E van het EK. De volgende wedstrijd is tegen Roemenië, dat blaakt van het zelfvertrouwen na de dikke overwinning op Oekraïne. De Belgen hebben geluk dat op dit EK ook de vier (van de zes) beste nummers drie doorgaan naar de achtste finales. Daar zal het in ieder geval punten voor nodig hebben om dat te bereiken.

Bekijk op onze speciale pagina over het EK voetbal al het laatste nieuws rond Nederland en andere landen. Check verder ook alle standen, wedstrijden en selecties.