Romelu Lukaku krijgt glimlach op zijn gezicht nadat hij hoort wie AS Roma analyseert: 'Doe hem de groeten'
Romelu Lukaku © ProShots

Romelu Lukaku krijgt glimlach op zijn gezicht nadat hij hoort wie AS Roma analyseert: 'Doe hem de groeten'

15:25, 16-02-2024 / Laatste Update: 15:28, 16-02-2024

Romelu Lukaku maakte dinsdagavond een doelpunt in De Kuip namens AS Roma. In de studio bij Veronica was Dick Advocaat analyticus. De voormalig bondscoach van België liet de spits debuteren en toen Lukaku hoorde dat Advocaat in de studio zat, kreeg hij direct een lach op zijn gezicht.

Lukaku heeft veel te danken aan de spits die hem liet debuteren in het Belgische nationale elftal, vertelt de spits bij Veronica. "Ik wil hem allereerst de groeten doen en ik hoop dat het goed gaat met hem en zijn familie. Hij had wel de personaliteit om mij op te roepen als zestienjarige." Lukaku heeft inmiddels 113 interlands voor de Rode Duivels achter zijn naam staan.

'Advocaat was de start'

Voor Lukaku is Advocaat dus altijd een erg belangrijk persoon in zijn leven geweest. "Hij is mij letterlijk van school komen halen om mij bij de nationale ploeg te halen. Hij was de start. Ondanks dat het maar één keer was, ben ik hem altijd dankbaar voor de kans die hij mij heeft gegeven." Lukaku groeide uiteindelijk uit tot de topscorer aller tijden en de vaste spits van het Belgische nationale elftal.