🤯 | Romelu Lukaku moet boete van 500.000 euro betalen voor omstreden interview
i

Action Images via Reuters

🤯 | Romelu Lukaku moet boete van 500.000 euro betalen voor omstreden interview

Martijn Baars • 13:36, 04-01-2022 / Laatste Update: 17:53, 08-01-2024

Chelsea-spits Romelu Lukaku krijgt een forse boete van 500.000 euro voor het interview dat hij gaf aan de Italiaanse tv-zender Sky Sports Italia.

Daarin uitte hij kritiek op trainer Thomas Tuchel en zei de Belg niet tevreden te zijn bij Chelsea. Die club nam hem afgelopen zomer voor 115 miljoen euro over van Internazionale. De Belg blijft voorlopig wel bij de Londenaren, zo verzekert de Italiaanse krant La Repubblica.

Buiten de selectie

Tuchel zei al snel na het verschijnen van het interview, afgelopen week, niet blij te zijn met de uitspraken van zijn spits. "Ik vind het niet leuk omdat het ruis veroorzaakt. Dat hebben we niet nodig.” Hij liet Lukaku buiten de wedstrijdselectie voor de topper tegen Liverpool van afgelopen weekend (2-2).

'Ben niet gelukkig'

Lukaku uitte zijn onvrede voor de camera van Sky Sports Italia, in een interview dat donderdag werd uitgezonden. "Ik kan niet zeggen dat ik gelukkig ben met de huidige situatie bij Chelsea”, zei de 28-jarige Belgische aanvaller. "Tuchel heeft gekozen voor een ander systeem. Ik ben daar niet blij mee, maar ik mag niet opgeven en moet hard blijven werken. Dat past bij een professional.”

Inter

Lukaku liet in het interview ook blijken dat hij eigenlijk helemaal niet weg wilde bij Inter. Hij koestert naar eigen zeggen warme gevoelens voor de club uit Milaan, waarmee hij vorig jaar kampioen van de Serie A werd.