Amnesty International leest Ronald de Boer de les: 'Weet je Ronald, wij zijn ook moe'
i

GettyImages

Amnesty International leest Ronald de Boer de les: 'Weet je Ronald, wij zijn ook moe'

Rick Kraaijeveld • 15:38, 01-04-2022 / Laatste Update: 03:13, 12-12-2023

Amnesty International heeft kritiek op Ronald de Boer na zijn uitspraken over Qatar bij Jinek van woensdagavond. Hij stelde daarin dat de cijfers die The Guardian een jaar geleden publiceerde niet juist waren: "Het is allemaal op één hoop gegooid, van een lerares tot een schoonmaker tot iemand die op de bouw werkt."

Ronald gaat verder: "Ze hebben alle mensen in die 10 jaar op een hoop gegooid, dan doe je mensen te kort. Er gaan nou eenmaal mensen dood, hoe triest dat ook is." Verder noemt hij de cijfers 'onzin' en is hij van mening dat 'een boycot absoluut geen zin heeft'.

Lees ook: Ronald de Boer nog steeds supporter van WK in Qatar: ‘6500 doden? Wat een onzin!’

Amnesty International

Mensenrechtenorganisatie Amnesty International geeft Ronald de Boer een flinke veeg uit de pan op Twitter, zij worden naar eigen zeggen 'ook moe': "Omdat wij steeds weer moeten reageren op dit soort onzin", waarin ze verwijzen naar de uitspraken van Ronald de Boer.

In diezelfde tweet linken ze naar een eigen artikel waarin staat uitgelegd wat de situatie in Qatar is en hoe de omstandigheden voor arbeiders daar zijn. Daarin staat een nadrukkelijke oproep tot een onderzoek.

.@RdBoer1970 is moe van alle kritiek. Weet je Ronald, wij zijn ook best moe omdat we steeds weer op dit soort onzin moeten reageren.

Lees anders via deze link gewoon ff hoe het zit:👉https://t.co/SocW6pW8s5 https://t.co/hdPLxbCGrl

— Amnesty NL (@amnestynl) March 31, 2022