Ronald Koeman bereikt negatief record met zijn terugkeer bij Oranje
i

Getty Images

Ronald Koeman bereikt negatief record met zijn terugkeer bij Oranje

Rick Kraaijeveld • 18:57, 18-06-2023 / Laatste Update: 07:49, 12-12-2023

Ronald Koeman heeft zijn draai bij het Nederlands elftal nog niet gevonden. Of het Nederlands elftal heeft hun draai nog niet bij hém gevonden. In ieder geval is het een feit dat het spel nog niet goed is. In de afgelopen 4 wedstrijden heeft Oranje 11 doelpunten tegen gekregen. Dit gebeurde voor het laatst in 1962.

Koeman krijgt Oranje vooralsnog niet aan de praat. Deze Nations Leaguewedstrijden liepen niet goed voor de bondscoach en ook zondagmiddag tegen Italië is het weer mis. Italië scoorde 3 keer, waar Kroatië zelfs 4 keer scoorde. Ook de wedstrijden daarvoor kreeg Oranje veel goals om de oren. 11 in 4 wedstrijden om precies te zijn. Daarmee is het negatieve record uit 1962 behaald. Werk aan de winkel in de defensie dus.

Tekst gaat verder onder de Tweet

Formatie

Waar Louis van Gaal de 5-3-2 hanteerde, wilde Koeman toch weer terug naar zijn 4-3-3. Voorlopig loopt dat nog voor geen meter en mensen roepen weer om de oude formatie. Ook is er veel kritiek op bepaalde spelers, zoals Virgil van Dijk. Hij heeft geen lekker seizoen achter de rug en zat ook zondag weer niet lekker in de wedstrijd. Bij de 3-1 van Federico Chiesa, stond hij veel te ver te verdedigen.