Ronald Koeman boos op lekken van megasalaris Messi: 'Bedoeld om problemen te veroorzaken'
i

AP

Ronald Koeman boos op lekken van megasalaris Messi: 'Bedoeld om problemen te veroorzaken'

Martijn Baars • 11:48, 01-02-2021 / Laatste Update: 16:17, 07-01-2024

De details uit het contract van voetbalvedette Lionel Messi met FC Barcelona zijn gelekt met slechte bedoelingen. Dat zei coach Ronald Koeman na afloop van de 2-1-zege van de Catalanen op Athletic in La Liga. "Iemand heeft dat gedaan met slechte intenties om problemen te veroorzaken", aldus de Nederlandse trainer.

"Je moet een speler die zo veel heeft gegeven aan het Spaanse voetbal en aan zijn club respecteren", zei Koeman. "Ik had ook geen enkele twijfel dat het op het veld geen effect zou hebben op Messi." De Argentijn zette zijn ploeg met een fraaie vrije trap op 1-0 in de wedstrijd tegen Athletic.

555 miljoen over 4 jaar

De Spaanse krant El Mundo berichtte zondag dat het megacontract dat Messi in 2017 tekende FC Barcelona in grote financiële problemen heeft gebracht. Volgens de krant zou de sterspeler in dat contract 555 miljoen euro over 4 jaar opstrijken.

Steun van Griezmann

Ploeggenoot Antoine Griemann nam het na afloop van de wedstrijd op voor de voetballer. "We genieten allemaal van Messi. Hij is een legende en we hopen dat hij kan blijven om de club te helpen met winnen."