Ronald Koeman wil 1 ding heel duidelijk hebben bij FC Barcelona
i

Pro Shots

Ronald Koeman wil 1 ding heel duidelijk hebben bij FC Barcelona

Martijn Baars • 16:34, 08-09-2021 / Laatste Update: 14:27, 08-01-2024

Ronald Koeman heeft tijdens een interview met Mundo Deportivo uitgebreid gesproken over de huidige situatie bij FC Barcelona. De trainer lag in mei nog zwaar onder vuur, maar mocht uiteindelijk aanblijven als hoofdcoach.

Inmiddels is de storm rondom de Nederlander gaan liggen en wordt er gesproken over contractverlenging. Koeman zelf houdt echter nog een slag om de arm: "Ik sta ervoor open om hier nog jaren te blijven, maar de macht moet bij de trainer liggen.”

Geen bemoeienis van het bestuur

Met zijn uitspraken lijkt Koeman te zeggen dat er het afgelopen jaar sprake was van bemoeienis vanuit het bestuur. Vooral het spelsysteem was een heikel punt voor voorzitter Laporta, die graag ziet dat Barça altijd 4-3-3 speelt. Koeman zelf is ook fan van de traditionele formatie, maar het moet geen verplichte werkwijze zijn: "Ik ben voorstander van 4-3-3, maar er zijn momenten dat het systeem kan veranderen.”

'Geen twijfels mogelijk over wie de baas is'

Volgens Koeman is druk vanuit het bestuur op de trainer onwenselijk voor de club en zijn werk: "Ik kan luisteren naar suggesties, adviezen of zelfs verzoeken, maar het moet geen bemoeienis zijn. Het kan niet dat er twijfels bestaan over wie de baas is. Als die twijfels er wel zijn, heeft de coach geen macht en die moet een coach wel hebben. Ik ben mentaal sterk, maar ik heb de hulp en de steun van het bestuur nodig."