Ronaldo, Messi, Wout Weghorst: internationals kiezen hun favoriete speler en gaan viral
Lionel Messi, Ronaldo en Wout Weghorst. © Getty Images

Ronaldo, Messi, Wout Weghorst: internationals kiezen hun favoriete speler en gaan viral

13:35, 18-06-2024 / Laatste Update: 14:29, 18-06-2024

Wat je noemt een illuster rijtje. Als de spelers van het Nederlands elftal de vraag krijgen wie hun favoriete speler aller tijden is, komt er één opmerkelijk antwoord.

Bij de fotoshoot voor aanvang van EURO 2024 werd de spelers van Oranje gevraagd wie zij nou echt het beste vinden. Xavi Simons gaat voor Neymar, Memphis Depay voor de Braziliaanse Ronaldo, Cody Gakpo houdt het op Lionel Messi, Matthijs de Ligt op de Portugese Ronaldo en Donyell Malen op Ronaldinho.

Het meest opmerkelijke antwoord komt zonder twijfel van Nathan Aké. De linksbenige verdediger van Manchester City twijfelt geen seconde en zegt: Wout Weghorst. Daarbij kijkt hij naar de reservespits van het Nederlands elftal die op dat moment zijn schoenen aan het aantrekken is. Weghorst zelf weet ook niet wat hij hoort en ziet de humor er wel van in.

De video wordt bijzonder goed ontvangen en levert al een half miljoen likes op.

Wout Weghorst

De video is al opgenomen voor de eerste groepswedstrijd van het Nederlands elftal op het EK. De 2-1 zege op Polen was te danken aan een winnend doelpunt van invaller Weghorst. Wat dat betreft had Aké het dus prima gezien.

'Het ging bijna mis met Wout Weghorst', opvallend moment na winnende doelpunt Oranje

17 juni 2024, 13:06

Ex-international Berry van Aerle (61) laat als columnist van Sportnieuws.nl tijdens het EK voetbal zijn licht schijnen over Oranje. Na de overwinning van Oranje op Polen gaat de Europees kampioen van 1988 in op de gemiste kansen en er viel hem iets op na het winnende doelpunt. "Het ging bijna mis met Wout Weghorst."

Ook in de voorlaatste wedstrijd van Oranje op een eindtoernooi, in de kwartfinale van het WK tegen Argentinië, was er een hoofdrol voor Weghorst. Hij scoorde twee keer en hielp de mannen van bondscoach Louis van Gaal zo van een 2-0 achterstand naar 2-2 en verlenging. Uiteindelijk boog Nederland na strafschoppen.

Weghorst kreeg het vervolgens aan de stok met Messi. De Nederlandse spits beweerde de Argentijn alleen te willen feliciteren, maar die had daar geen zin in. De beelden waarop de favoriet van Gakpo Weghorst uitschold gingen viral en doken ook weer op na de heldenrol van de supersub tegen Polen.