📸​ | Roze briefjes bij Everton-Manchester United: fans protesteren massaal
i

Getty Images

📸​ | Roze briefjes bij Everton-Manchester United: fans protesteren massaal

Martijn Baars • 19:34, 26-11-2023 / Laatste Update: 18:18, 04-01-2024

Wie naar Everton-Manchester United kijkt, ziet de hele tijd roze briefjes in beeld op de tribunes van Goodison Park. De fans in het stadion van Everton protesteren al de hele wedstrijd massaal. Het heeft allemaal te maken met de enorme straf die Everton kreeg van de Premier League.

Vorige week maakte de organisatie van de Engelse competitie bekend dat Everton per direct 10 punten in mindering kreeg. Daarmee zakte de ploeg uit Liverpool als een baksteen op de ranglijst. Nu staat Everton op een schamele 4 punten, evenveel als nummer laatst Burnley. Reden voor de straf: Everton overtrad de Financial Fair Play-regels.

Topclubs krijgen geen straf

En dat schiet bij Everton-fans helemaal in het verkeerde keelgat. Grote clubs als Manchester City en Chelsea overtreden al jaren de FFP-regels en nog met veel grotere bedragen ook. Maar die clubs ontlopen vooralsnog dergelijke straffen. De topclubs kwamen tot nu toe redelijk weg met boetes, die de steenrijke eigenaren lachend betalen.

Overal in beeld

Maar bij Everton-Manchester United nemen de fans het heft in eigen hand. Telkens als ze weten dat ze in beeld zijn, steken ze massaal roze briefjes de lucht in. Bij ingooien, bij de waanzinnig lekkere goal van Alejandro Garnacho, bij corners; altijd zijn de supporters scherp met die briefjes.

Wat staat er op de roze briefjes bij Everton-Manchester United?

Op die briefjes staat eigenlijk niet zoveel bijzonders. Het logo van de Premier League, met daaronder 1 woord: 'CORRUPT'. Met die briefjes protesteren massaal tegen de Premier League.

Erik ten Hag

Manchester United-trainer Erik ten Hag zit niet in de dugout, maar tussen de roze briefjes in. De Nederlander is geschorst voor het duel met Everton en zit dus noodgedwongen op de tribunes.