Ryan Giggs vrijgesproken van mishandeling ex-vriendin: aanklacht ingetrokken
i

Getty Images

Ryan Giggs vrijgesproken van mishandeling ex-vriendin: aanklacht ingetrokken

Rick Kraaijeveld • 15:10, 18-07-2023 / Laatste Update: 02:05, 12-12-2023

Ryan Giggs, oud-Manchester United-speler en oud-trainer van onder andere Wales, is vrijgesproken van alle aanklachten die er richting hem waren vanuit zijn ex-vrouw. Hij zou haar jarenlang mishandeld en enorm gecontroleerd hebben. De aanklachten zijn ingetrokken nadat zij met te weinig bewijs naar voren kwam. Daar had ze haar redenen voor, zo meldt de BBC.

Het verhaal van Giggs en zijn ex-vrouw loopt al wat jaartjes. In 2020 kwam het eerste bericht naar buiten dat Giggs zijn vrouw een kopstoot zou hebben gegeven en haar zus een elleboog op de kaak zou hebben gegeven. De voetballer gaf toen aan dat dit allemaal niet waar was.

Mediacircus

Gezien zijn grote status als voetballer, en toentertijd nog als trainer, werd het nogal een mediacircus om de rechtszaak heen en werden alle details tegen het licht gehouden. Dit zorgde voor erg veel aandacht voor zijn ex-vrouw en haar zus.

Dat is de reden dat er nu zo weinig bewijs naar voren is gekomen, zegt de advocaat van hen. "De vorige keer dat zij met bewijs naar buiten kwamen, was de impact niet te overzien. Dat heeft zijn tol geëist en daarom is er nu niet veel gedeeld."

Omdat er nu zo weinig gedeeld wordt, is er onvoldoende bewijs om de zaak door te laten gaan. Op 31 juli zou de rechtszaak zijn, maar de rechter heeft hem nu al op alle aanklachten onschuldig verklaard.