Sadio Mané blijft geld steken in zijn geboorteplaats Banbali
i

GettyImages

Sadio Mané blijft geld steken in zijn geboorteplaats Banbali

Rick Kraaijeveld • 14:15, 21-06-2022 / Laatste Update: 06:23, 12-12-2023

Sadio Mané is 1 van de voetballers die het grootste deel van zijn geld afstaat aan zijn roots. Hij geeft al jaren tonnen uit om de faciliteiten in zijn thuisland te verbeteren. Daar is hij deze zomerstop ook weer mee bezig. Hij bezocht het ziekenhuis dat gebouwd wordt met een investering van bijna 500.000 pond.

Mané is druk bezig om van zijn dorpje Banbali een goed werkend dorp te maken. Hij heeft al een school laten bouwen, een ziekenhuis, een tankstation en een postkantoor zit eraan te komen. Dat allemaal voor zo'n 700.000 pond. Hij is nu alweer in Senegal en speelde daar laatst wat voetbal op straat met andere voetballers uit het Afrikaanse land.

Ziekenhuis

Volgens de Daily Mail zorgt het ziekenhuis ervoor dat 34 omringende dorpen de hulp kunnen krijgen die ze nodig hebben. Voor de school doet hij ook veel, hij gaf de beste studenten een beloning van 400 euro.

Daarbij gaf hij elke familie in het dorp maandelijks 70 euro om van te leven en alle kinderen gratis sportkleding. Op de school zijn er ook laptops zodat iedereen goed onderwijs kan krijgen en er is 4G internet, ook door het werk van Mané.

Bayern

Mané staat nadrukkelijk in de belangstelling van FC Bayern München, maar wat er ook gebeurt, Mané zal blijven werken voor zijn eigen geboorteplaats. Hij is dinsdagmiddag verschenen in München om een contact te tekenen bij Bayern München, zo laat transferjournalist Fabrizio Romano zien.

Sadio Mané day. Here’s the new FC Bayern star today in Munich in order to undergo medical tests and sign his three-year deal. 🔴🇸🇳 #FCBayern

Official presentation will be tomorrow at Allianz Arena.

📍📸 @kessler_philipp pic.twitter.com/ECOVtUyVAr

— Fabrizio Romano (@FabrizioRomano) June 21, 2022