🎥 | Samenvattingen Europese week: 3 Nederlandse clubs verder, 1 club uitgeschakeld
i

Pro Shots

🎥 | Samenvattingen Europese week: 3 Nederlandse clubs verder, 1 club uitgeschakeld

Rick Kraaijeveld • 13:27, 15-12-2023 / Laatste Update: 17:14, 05-01-2024

De Europese voetbalweek zit erop, het is tijd dat we nog 1 keer terug gaan blikken op de afgelopen week. 3 Nederlandse ploegen gingen door in Europees verband, en 1 werd uitgeschakeld. Alle korte informatie én samenvattingen van de Nederlandse wedstrijden in Europa op een rijtje.

Dinsdag 12 december

PSV ontving Arsenal in het Philips Stadion voor een potje die er eigenlijk niet meer toe deed omdat beide teams al geplaatst waren. Beide ploegen kwamen dan ook in een B-elftal op de proppen en zorgden toch nog voor een vermakelijke wedstrijd. Het werd 1-1.

Woensdag 13 december

Feyenoord ging op bezoek bij Celtic in Glasgow en wilde de Champions Leaguegroep in stijl afsluiten. Het liep helaas net even wat anders. Celtic kwam na een half uur op voorsprong via een penalty veroorzaakt door Ramiz Zerrouki. Feyenoord maakte de gelijkmaker 10 minuten voor tijd via Yankuba Minteh maar zag in de blessuretijd alsnog de punten als sneeuw voor de zon verdwijnen: het werd 2-1 voor Celtic. Feyenoord ging sowieso al naar de tussenronde van de Europa League.

Donderdag 14 december

Ajax en AZ kwamen aan spelen toe. AZ begon om 18.45 uur en moest winnen van Legia Warschau om nog te overwinteren in Europa. Dit werd al gauw een lastige klus toen Legia de 1-0 maakte en Bruno Martins Indi vlak na rust rood kreeg. AZ kwam de klap niet meer te boven en kreeg zelfs nog een tegentreffer te verwerken. Het eindigde in 2-0 in Polen.

Ajax had een beter avond: in eigen huis moest het winnen van AEK Athene om de tussenronde van de Conference League te halen, door als 3e in de groep te eindigen. Dat lukte: het werd 3-1 in Amsterdam dankzij 2 keer Chuba Akpom en 1 keer Kenneth Taylor. Al had Akpom er wel wat meer mogen maken...