'San Siro gaat naar de grond en een nieuw stadion komt in de plaats'
i

Getty Images

'San Siro gaat naar de grond en een nieuw stadion komt in de plaats'

Rick Kraaijeveld • 12:27, 16-09-2022 / Laatste Update: 10:48, 12-12-2023

Steeds vaker zien we in voetbal dat schitterende stadions vol met nostalgie naar de grond gaan. Boleyn Ground van West Ham is daar een voorbeeld van. Volgens Gazzetta dello Sport gaat ook San Siro tegen de vlakte. Daarvoor in de plaats komt een nieuw superdeluxe stadion. Het heilige San Siro zal voor goed verleden tijd zijn.

Het project van het nieuwe stadion heet 'De Kathedraal' en werd al in 2021 goedgekeurd. Het nieuwe stadion zou een aantal meters van het huidige San Siro gebouwd worden en een deel van San Siro zou maar afgebroken worden. Echter met de goedkeuring van het nieuwe project moeten er ook groenere keuzes gemaakt worden, vindt de gemeente.

De wijk San Siro

Er moet minder cement zijn in de stad en de verloedering van de wijk moet tegengehouden worden. In het nieuwe project is er een park rondom het stadion bedacht en moet dus het oude San Siro gesloopt worden. Iets wat vermoedelijk op veel kritiek kan rekenen.

Publiek debat

Het publieke debat komt er nu aan. De plannen worden besproken door verschillende instanties en als zij ook akkoord gaan dan hebben de clubs tot november om een definitieve 'go' aan het plan te geven. Het stadion zou in 2027/2028 klaar zijn en dat zou dus het einde van San Siro betekenen.