Santiago Giménez deelt zijn truc om van jetlag af te komen: 'Herstel hierdoor beter'
i

Getty Images

Santiago Giménez deelt zijn truc om van jetlag af te komen: 'Herstel hierdoor beter'

Rick Kraaijeveld • 20:14, 25-11-2023 / Laatste Update: 04:52, 07-01-2024

Santiago Giménez stond 3 dagen geleden nog in op het veld voor Mexico in een WK-kwalificatieduel met Honduras en was zaterdagavond belangrijk voor Feyenoord met een hattrick. Een aardige reis in de benen, met veel tijdsverschil. Maar daar heeft de Feyenoord-spits wat op gevonden: zwemmen. Dat vertelde hij bij ESPN, na afloop van de 4-2-overwinning bij Excelsior.

Giménez was belangrijk met 3 goals voor Feyenoord in het 4-2-gewonnen duel met Excelsior. De Mexicaanse spits werd na afloop gevraagd hoe hij met de jetlag om ging. "Ik was op zoek naar iets dat zou helpen te herstellen, want vorige keer had ik er veel last van", vertelde de spits. Maar de oplossing heeft hij dus gevonden.

Duikje nemen

"Het is natuurlijk wel lastig, dat vliegen en die jetlag maar ik heb een goede manier gevonden om te herstellen: zwemmen. Donderdagavond ben ik gaan zwemmen, dat heeft geholpen voor mijn mobiliteit en ik herstel hierdoor beter. Vandaag voelde ik mij erg goed", legde de Mexicaan uit.

Hij was ook erg tevreden over de wedstrijd. "Het was een geweldige avond, omdat we wonnen maar ook omdat ik een hattrick scoorde", zei hij. Giménez heeft nu 16 goals uit 13 duels en is daarmee de topscorer van de Eredvisie.

Reactie Arne Slot

Slot had een gevatte reactie over de manier waarop Santi zijn jetlag wegwerkte. Hans Kraay tegen Slot: "Hij zwemt veel, zegt hij". Waarop Slot geinig antwoordde: "Is dat zo? In het geld misschien, haha."