Feyenoord wint van Excelsior en kan volgend weekend kampioen worden in eigen Kuip

Rick Kraaijeveld • 18:28, 07-05-2023 / Laatste Update: 01:18, 12-12-2023

Feyenoord heeft gedaan wat het moest doen; winnen van Excelsior. Met een beetje hulp van Sparta had dit de kampioenswedstrijd kunnen worden, maar dat was hen niet gegund. In de 1e helft was het - wie anders - Santiago Giménez die scoorde. In de 2e helft maakte diezelfde spits de 2e van de middag. Het eindigde 2-0 voor Feyenoord.

Woudestein werd de hele week het toneel genoemd voor de kampioenswedstrijd van Feyenoord, maar die droom was zaterdag al vervlogen: PSV won van Sparta. Daarom stond er ineens een stuk minder druk op deze wedstrijd en dat was te merken. Giménez scoorde al snel in de 9e minuut. Na een keurige voorzet van Igor Paixão kon de spits van Feyenoord netjes inkoppen.

Tam

Daarna viel de wedstrijd een beetje in het slob: er kwamen geen reusachtige kansen, Feyenoord had de bal, speelde die rustig rond en Excelsior liet het gebeuren. Kansjes kwamen nog via Marouan Azarkan en Couhaib Driouech, maar echt in de problemen kwam Feyenoord niet.

Na rust veranderde er niet veel aan het spelbeeld, al was de 1e grote kans wel voor Excelsior via Driouech. Justin Bijlow moest vol gestrekt gaan op dat schot en pareerde mooi. In de 75e minuut was het weer raak voor Feyenoord. Alweer was het Giménez die scoorde, via de omschakeling kwam hij 1 op 1 met de keeper van Excelsior. Dat was een koud kunstje voor de Mexicaan.

Kampioen

Het werd al een aantal keer geroepen in het stadion: sta op voor de kampioen. Dat is iets wat volgende week kan gaan gebeuren. Door met Excelsior afgerekend te hebben, kan Feyenoord volgende week in eigen huis, De Kuip, kampioen worden. Het moet dan winnen van Go Ahead Eagles.