Santiago Giménez scoorde weer voor Feyenoord: 'Strijd om kampioenschap is het belangrijkste'
i

Pro Shots

Santiago Giménez scoorde weer voor Feyenoord: 'Strijd om kampioenschap is het belangrijkste'

Rick Kraaijeveld • 10:09, 08-12-2023 / Laatste Update: 04:49, 08-01-2024

Santiago Giménez was de reddende engel voor Feyenoord donderdagavond toen hij de 2-1 binnenkopte in de 2e minuut van de blessuretijd. Later werd het nog 3-1 voor Feyenoord. Het was volgens Arne Slot niet zijn beste wedstrijd, maar toch pikte hij weer een goaltje mee. Zodoende kwam op de persconferentie weer de Coen Dillen-index ter sprake.

Giménez scoort aan de lopende band dit seizoen voor Feyenoord. De kopbal van Giménez tegen FC Volendam was alweer zijn 18e van het seizoen voor Feyenoord. Hij komt daardoor steeds dichter in de buurt van een record. Sinds kort weet hij ook van de Coen Dillen-index. "Ik heb er van gehoord. Het zou prachtig zijn, maar het wordt heel moeilijk", zei hij. "Ik heb hem nooit zien spelen, maar om 43 keer te scoren in 1 seizoen. Dat is krankzinnig."

Kampioenschap

Leuk en aardig hoor dat record, maar voor de Mexicaanse-spits telt maar 1 ding. "De strijd om het kampioenschap is het belangrijkste, de topscorerstitel komt echt pas op plek 2." Giménez was zich goed bewust dat er weer gewonnen moest worden na 2 nederlagen. Ook om enigszins zicht te houden op de titel. "Ja, ik geloof nog in de titel. Zolang het mathematisch kan, moet dat ook", zei de spits duidelijk.