sc Heerenveen heeft weinig moeite met Almere City: Pelle van Amersfoort-show in Friesland
i

Pro Shots

sc Heerenveen heeft weinig moeite met Almere City: Pelle van Amersfoort-show in Friesland

Rick Kraaijeveld • 23:28, 01-12-2023 / Laatste Update: 02:57, 08-01-2024

sc Heerenveen heeft met 3-0 gewonnen van Almere City in het Abe Lenstra Stadion. Voor de Friezen is dit alweer de 3e zege op rij en daarmee klimmen zij - in ieder geval voor even - over Sparta heen naar de 6e plaats. Donderdag reist Heerenveen af naar de koploper van de Eredivisie: PSV.

Heerenveen had maar een kwartier nodig om op het scorebord te komen: Simon Olsson stuurde Pelle van Amersfoort weg, die omspeelde keeper Nordin Bakker en kon in een leeg goal scoren. Almere kwam daarna iets beter in de wedstrijd maar kreeg in de 39e minuut de deksel op de neus. Een lange bal van Thom Haye werd in de 16 door Mats Köhlert weer terug gekopt waarna Sven van Beek de bal in het goal kreeg.

Counteren

Almere City ging in de 2e helft aandringen en had behoorlijk goed spel maar creëerde te weinig. Uit een fijne counter wist wederom Van Amersfoort te scoren en de wedstrijd in het slot te doen: 3-0.

Daarmee is Almere City met een doffe dreun terug op aarde. 6 keer wisten zij niet te verliezen, maar sinds vorige week loopt het weer slecht. Er werd bij Heracles met 5-0 verloren en ook nu moesten ze 3 goals incasseren. Almere staat op de 13e plaats in de Eredivisie.