🎥 | Scheids 4 duels geschorst voor vermeende kopstoot: 'Speler riep cheating bold cunt'

Martijn Baars • 21:02, 11-03-2021 / Laatste Update: 09:49, 15-01-2024

In Engeland is een scheidsrechter met terugwerkende kracht voor 4 duels geschorst omdat hij een vermeende kopstoot uitdeelde aan een speler. In de officiële verklaring van de schorsing staat dat er iets heel anders gebeurd is en dat eigenlijk de speler geschorst zou moeten worden.

Volgens de scheids, Darren Drysdale, riep Alan Judge van Ipswich Town hele lelijke dingen tegen hem toen hij hem wilde bestraffen voor een schwalbe. "Net op het moment dat ik het fluitje naar mijn mond bracht om voor een schwalbe te fluiten, barstte hij in woede uit. It's a fucking penalty you cheating bold cunt!, schreeuwde hij."

Vingertje wijzen

Drysdale liep naar Judge toe en hij kreeg nóg een tirade van Judge. "Hij prikte zijn vinger mijn richting op en schreeuwde nog een keer dat ik een 'fucking cheating cunt' was. Ik heb nooit gedacht aan een kopstoot of iets dergelijks, maar dat zou de situatie alleen maar verergeren. Ik ging alleen rechtop staan om mijn autoriteit uit te stralen. Omdat hij kleiner is dan ik, keek ik op hem neer. Daarna gaf ik hem een gele kaart voor zijn overdreven val."

Schorsing van 4 duels

Toch besloot de aanklager om niet Judge, maar scheids Drysdale te schorsen. Die heeft inmiddels al de 4 duels uitgezeten en mag weer fluiten. Ipswich Town is actief in League One, het 3e niveau van Engeland.