🎥  | Ontzettende klote-goal en betere penalty's bezorgen Arsenal verrassend de Community Shield

Martijn Baars • 21:21, 06-08-2023 / Laatste Update: 03:22, 12-12-2023

Arsenal heeft met heel veel geluk de Community Shield gewonnen. Op Wembley scoorde de ploeg van Mikel Arteta in de 11e (!) minuut van de blessuretijd de gelijkmaker tegen Manchester City (1-1), waarna Arsenal de penalty's beter nam.

Manchester City leek dus lang op weg om de Engelse Super Cup te pakken. Een kwartiertje voor tijd had invaller Cole Palmer de regerend landskampioen op 1-0 gezet. Uitgerekend aan de kant waar de uitstekend spelende Jurriën Timber nét gewisseld was. De oud-Ajacied speelde een prima pot voor Arsenal. Toen hij nét gewisseld was, brak City door aan 'zijn' kant. Via De Bruyne kwam de bal voor de voeten van de 21-jarige Cole Palmer. Die dribbelde naar binnen en krulde de bal achter de kansloze Aaron Ramsdale.

Klote-goal Arsenal

Met nog een kwartiertje te gaan kon Arsenal het City niet echt moeilijk meer maken. De 1-1 was dan ook een ongelofelijke klote-goal. Leandro Trossard kreeg 'm op z'n naam, maar het was toch echt een eigen goal van City-verdediger Akanji, die de bal zo van richting veranderde dat keeper Ortega kansloos was.

Penalty's

Bij de Community Shield is het zo dat er geen verlenging komt bij een gelijkspel, maar dat er meteen penalty's worden genomen. Onder andere Kevin De Bruyne miste een pingel en dus ging Arsenal er met de prijs vandoor. De Gunners beginnen volgend weekend de Premier League met een thuiswedstrijd tegen Nottingham Forrest. Manchester City moet vrijdagavond de Engelse competitie openen uit bij Burnley.