Schotse kranten na Feyenoord-Celtic: 'Hollandse meesters' en 'Verschrikkelijke fouten'
i

Pro Shots / Kay Int Veen

Schotse kranten na Feyenoord-Celtic: 'Hollandse meesters' en 'Verschrikkelijke fouten'

Martijn Baars • 13:16, 20-09-2023 / Laatste Update: 04:15, 12-12-2023

Feyenoord beleefde in de eigen Kuip een droomstart van dit Champions League-seizoen. De landskampioen versloeg Celtic met 2-0. Hoe kijken de Schotse media naar de prestatie? Een overzicht.

The Herald opende de voorpagina met: ‘Celtic schiet zichzelf opnieuw in Europa in de voet’. De krant zag het doek vallen voor de Schotten toen Alireza Jahanbakhsh een kwartier voor tijd de 2-0 maakte voor Feyenoord. ‘De kleine vooruitzichten op het redden van een punt werden hierdoor onmogelijk’, schreef het dagblad. Op dat moment speelden de Schotten met 9 man.

'Teleurstellend'

De krant vermoedde door het verlies frustratie bij de spelers van Celtic vanwege de tomeloze inzet in de Kuip, maar constateerde ook dat de fouten die Celtic maakte de ploeg de kop kostte. The Herald omschreef de avond als ‘teleurstellend'.

'Er viel meer te halen'

Maar de krant voelde ook dat er voor Celtic meer te halen viel. ‘Het aanvalstrio had moeite om achter hun vastberaden tegenstanders uit te komen, toen Celtic nog met 11 speelde'. The Herald ziet daarom mogelijkheden voor de return in december in Glasgow. ‘Maar misschien doet dit duel er dan al helemaal niet meer toe. De onnodige fouten moeten eruit en aanvallend moet Celtic meer brengen’, aldus de krant, die doelde op een dan al mogelijke uitschakeling van Celtic in het miljardenbal. Atlético Madrid en Lazio zijn de andere tegenstanders in de poule.

'Verschrikkelijk déjà vu'

De conclusie: ‘Ze zullen een verschrikkelijk déjà vu hebben ervaren toen het eindsignaal klonk, de onderbezette 11 van Brendan Rodgers die bij vlagen goed speelden tegen hun Nederlandse rivalen. Maar het eindigde in een pijnlijke nederlaag’.

'Hollandse meesters'

The Scotsman kopte op de voorpagina: ‘Hollandse meesters leren Celtic harde lessen in Champions League’ en boven het wedstrijdverslag op de website stond: ‘De kastijding van Celtic op een Champions League-avond: 2 rode kaarten en een kostbare vrije trap zorgen voor zege Feyenoord’.

'Verschrikkelijke fouten'

Ook The Daily Mail zag Celtic lijden in Rotterdam. ‘Ploeg Brendan Rodgers eindigt desastreuze avond met 9 man na 2 rode kaarten en een goal voor Feyenoord in elke helft’. Ook deze krant kwam tot de conclusie dat het een ‘kastijding’ was voor Celtic. ‘In de slotfase was de Schotse kampioen blij dat het einde in zicht was na wanhopige wedstrijd die ze met 9 man eindigden'. De reeks fouten die Celtic maakte in het laatste deel van de 2e helft vond The Daily Mail ‘verschrikkelijk'.