Selectie van FC Barcelona ziet er weer wat beter uit met terugkeer van Pedri, Sergi en Frenkie
i

AFP

Selectie van FC Barcelona ziet er weer wat beter uit met terugkeer van Pedri, Sergi en Frenkie

Martijn Baars • 15:49, 28-09-2021 / Laatste Update: 20:32, 13-12-2023

Trainer Ronald Koeman kan bij FC Barcelona weer beschikken over de Spaanse internationals Pedri en Sergi Roberto. Beiden maken deel uit van de selectie voor het duel met Benfica in de Champions League. Middenvelder Pedri (18) stond de afgelopen weken aan de kant vanwege een dijbeenblessure, opgelopen in het het verloren Champions League-duel met Bayern München (0-3).

De tiener, die vorig seizoen vrijwel alle wedstrijden van Barcelona speelde en afgelopen zomer met Spanje ook meedeed aan het EK en de Olympische Spelen, hervatte onlangs de training. Hij heeft van de medische staf toestemming gekregen om woensdagavond in Lissabon zijn rentree te maken.

Frenkie de Jong

Sergi Roberto deed zondag vanwege ziekte niet mee tegen Levante, maar is nu weer inzetbaar. Koeman ontbrak in dat duel vanwege een schorsing op de bank. Met assistent Alfred Schreuder als eindverantwoordelijke won Barcelona met 3-0, dankzij doelpunten van Memphis Depay (strafschop), Luuk de Jong en invaller Ansu Fati die zijn terugkeer na lang blessureleed vierde met een goal. Frenkie de Jong maakt tegen Benfica na een schorsing ook weer deel uit van de selectie.