Sem van Duijn is dé sensatie van Quick Boys: 'Gaat een heel mooie toekomst tegemoet'
Sem van Duijn / Pro Shots

Sem van Duijn is dé sensatie van Quick Boys: 'Gaat een heel mooie toekomst tegemoet'

07:49, 17-01-2024 / Laatste Update: 07:56, 17-01-2024

Sem van Duijn was dinsdagavond trefzeker in de bijna bekerstunt van Quick Boys. AZ kon in eigen huis pas na strafschoppen winnen van de Tweede Divisie-club. Na 120 minuten stond het 3-3 in het AFAS Stadion, mede door een doelpunt van de 19-jarige Van Duijn.

Na afloop stond hij, samen met Danny van den Meiracker, voor de camera van ESPN. De 34-jarige Van den Meiracker nam de jonge Van Duijn onder zijn arm en beloofde aan ESPN dat hij dit seizoen bij Quick Boys afmaakt. "En dan denk ik dat deze jongen een heel mooie toekomst tegemoet gaat."

Jonge doelpuntenmachine

Buitenspeler Van Duijn scoort aan de lopende band in de TOTO KNVB Beker. Hij scoorde dus tegen AZ en in de vorige ronde al tweemaal tegen De Graafschap. Door een eerder doelpunt tegen ADO '20 in de voorronde eindigt de teller dit bekerseizoen op vier treffers.

In de Tweede Divisie is hij ook al goed voor negen goals en vijf assists in achttien wedstrijden. Er lijkt dus sowieso een profclub voor Van Duijn te komen. In de winter al? "Daar ben ik nu niet mee bezig. Als je ziet hoe Quick Boys nu bezig is, is het fantastisch om voor deze club te spelen."

AZ-aanvoerder

Bruno Martins Indi, de aanvoerder van AZ, verscheen na afloop ook voor de camera. Onder zijn leiding had AZ, dat vorig seizoen nog de halve finale van de Conference League haalde, het enorm moeilijk tegen Quick Boys. "Tegen amateurclubs kan je het nooit goed doen, maar wat wij vandaag hebben laten zien was heel, heel matig. Te beginnen bij mezelf."