Sergio Canales krijgt gelijk: Spaanse rechter seponeert zijn enige rode kaart ooit
i

Getty Images

Sergio Canales krijgt gelijk: Spaanse rechter seponeert zijn enige rode kaart ooit

Rick Kraaijeveld • 21:03, 27-12-2023 / Laatste Update: 07:25, 07-01-2024

Sergio Canales kreeg 14 maanden geleden een rode kaart van de inmiddels welbekende Spaanse scheids Antonio Mateu Lahoz (ja, die ja). Hij was het daar dermate mee oneens dat hij de rode kaart aanvocht, helemaal tot aan de 'gewone' rechter. Woensdag kreeg hij gelijk: de rode kaart is geseponeerd door de rechter.

Canales kreeg 2 keer geel van Lahoz, de laatste wegens tijdrekken, en werd daardoor met rood van het veld gestuurd. Dat was voor de 32-jarige Spanjaard de enige rode kaart in zijn hele carrière. Nogal vervelend, zo vond Canales zelf ook. Hij was het er niet mee eens en vocht de kaart aan.

Schorsing

Canales kreeg 3 wedstrijden schorsing maar zat er uiteindelijk maar 1 uit. Hij stelde in zijn beroep dat de kaart met voorbedachte raden was gegeven en hij juist níét met Lahoz in discussie ging. De boete van 600 euro en de schorsing werd teruggetrokken door de rechtbank. "Ik weet dat ik geen fouten heb gemaakt", zei de Spaanse speler die nu voor CF Monterrey speelt.

Verboden om te praten...

De fans van Real Betis waren het er destijds ook niet mee eens en hadden medelijden met de speler, die in zak en was. De eerstvolgende thuiswedstrijd dat hij mocht meespelen kwamen zij op de proppen met zwarte kaarten, die zij in de 10e minuut (zijn rugnummer) in de lucht staken. Er stond op: 'Prohibido Hablar' of te wel: verboden om te praten.