Slachtoffer van Berghuis-tackle tijdens Marseille-Ajax is boos: 'Je bood geen excuses aan en vroeg niet hoe het ging'
i

Pro Shots

Slachtoffer van Berghuis-tackle tijdens Marseille-Ajax is boos: 'Je bood geen excuses aan en vroeg niet hoe het ging'

Martijn Baars • 19:38, 01-12-2023 / Laatste Update: 00:40, 05-01-2024

Joaquin Correa is boos op Steven Berghuis. De Argentijnse middenvelder van Olympique Marseille was donderdagavond het slachtoffer van de onbesuisde tackle van de Ajax-speler, die daarvoor ook een rode kaart kreeg. Op Instagram smijt hij verwijten richting Berghuis en slaat hij ook een beetje dreigende taal uit.

"Ik weet niet waar je het lef vandaan haalt om na de wedstrijd over de rode kaart te praten, terwijl je niet eens je excuses aan me hebt aangeboden of gevraagd hebt hoe het met me ging", schrijft Correa op Instagram Stories met op de achtergrond foto's van Berghuis en z'n tackle. "We zijn collega's en we moeten altijd respect voor elkaar hebben." Correa sluit af met: "We zien elkaar snel." Hopelijk is dat geen dreigement...

Berghuis: 'Twijfel of het überhaupt geel was'

Berghuis zelf vond het geen rode kaart. Hij twijfelde zelfs of zijn tackle überhaupt geel waard was. Op advies van de VAR trok de scheidsrechter zijn eerst gegeven gele kaart in en verving die door een direct rode kaart. Met 10 man verloor Ajax in de Franse havenstad met 4-3. Pierre-Emerick Aubameyang maakte een hattrick.

Blessure Correa

Correa ligt er door de tackle van Berghuis waarschijnlijk wel even uit bij Marseille. Op zijn Instagram Stories zie je Correa ook zitten met een flinke mitella om zijn been. Bij die foto schrijft hij: "Iedereen bedankt voor jullie steun. Op naar het herstel." De Franse club heeft zelf nog geen mededelingen gedaan over de ernst van de blessure.