Slavia Praag slechte generale voor weerzien met Feyenoord in de Conference League
i

Pro Shots

Slavia Praag slechte generale voor weerzien met Feyenoord in de Conference League

Rick Kraaijeveld • 23:31, 03-04-2022 / Laatste Update: 09:08, 12-12-2023

Slavia Praag, de aanstaande tegenstander van Feyenoord in de Conference League donderdagavond om 18:45u, gaat met een zuur gevoel de voorbereiding op die wedstrijd in. Slavia Praag kon de koppositie overnemen van Viktoria Plzen in een onderling duel, maar liet dat na. De wedstrijd tussen de nummers 1 en 2 van Tsjechië werd 1-1.

Slavia Praag kwam vlak na rust wel op een 0-1-voorsprong, nadat de eerste helft van beide kanten vrij matig was, maar dit konden zij niet vasthouden. Viktoria Plzen kwam namelijk een kwartier voor tijd voor de goal en wist te scoren, wat meteen de eindstand betekende. Plzen kreeg nog wel een rode kaart, vlak voor tijd maar hier kon Slavia Praag geen gebruik meer van maken.

Feyenoord in de Conference League

Slavia Praag mag zich nu gaan opmaken voor de trip naar De Kuip, waar ze donderdagavond Feyenoord treffen voor de Conference League. Feyenoord heeft een betere generale repetitie voor dit duel gehad, de Rotterdammers wonnen in eigen huis van Willem II. Dat ging ook niet helemaal van een leien dakje maar Feyenoord had daar wel het overwicht.

Eerder dit seizoen mocht Slavia Praag ook al naar De Kuip toe, Slavia Praag en Feyenoord zaten bij elkaar in de groepsfase. In dat eerdere duel won Feyenoord met 2-1.