Sofyan Amrabat krijgt twee keer geel, VAR laat hem terug het veld op, scheids geeft direct rood
Sofyan Amrabat krijgt twee keer rood tijdens Marokko - Zuid-Afrika in de achtste finales van de Afrika Cup. ©AP

Sofyan Amrabat krijgt twee keer geel, VAR laat hem terug het veld op, scheids geeft direct rood

07:37, 31-01-2024 / Laatste Update: 10:10, 31-01-2024

Marokko werd dinsdagavond verrassend uitgeschakeld in de achtste finales van de Afrika Cup. Met tien man verloor het land met 2-0 van Zuid-Afrika. Sofyan Amrabat kreeg in de slotfase zijn tweede gele kaart (en dus rood), maar werd ook door de VAR weer terug het veld op geroepen.

Wat gebeurde er? Amrabat, geboren in Huizen, liep zijn directe tegenstander omver in de blessuretijd van de wedstrijd tegen Zuid-Afrika. Die speler was doorgebroken, maar de scheidsrechter besloot het toch bij een tweede gele kaart te houden in plaats van direct rood. Maar daar dacht de VAR anders over.

Die vond het zo duidelijk een directe rode kaart, dat hij de scheids naar het VAR-scherm liet komen om hem dat ook te laten zien. Amrabat had nog even hoop dat de hele beslissing werd teruggedraaid en liep weer richting de rand van het veld. Daar zag hij de arbiter fluiten, een gebaar maken, maar hij wilde Amrabat alleen terughebben om hem de direct rode kaart te laten zien.

07:36 - 31-01-2024

Sofyan Amrabat krijgt twee keer rood door ingrijpen VAR

De VAR liet zich tijdens de achtste finale van de Afrika Cup op een gekke manier zien. In de slotfase van Marokko - Zuid-Afrika kreeg Sofyan Amrabat zijn tweede gele kaart (en dus rood) en moest douchen. Maar de VAR besloot de scheidsrechter naar het scherm te roepen. Amrabat dacht terug te mogen komen, maar moest alleen terug om niet twee keer geel, maar direct rood te krijgen.

Gevolgen

Als het bij twee keer geel was gebleven, was Amrabat alleen de volgende wedstrijd op de Afrika Cup geschorst geweest. Nu het direct rood is, zou de straf ook meerdere wedstrijden kunnen worden. Dat gaat sowieso niet meer deze editie van de Afrika Cup worden, want Marokko is uitgeschakeld.