Spaanse clubs komen in de knoei door WK-kwalificatie in Zuid-Amerika: mogelijk vrij weekend voor FC Barcelona
i

EPA

Spaanse clubs komen in de knoei door WK-kwalificatie in Zuid-Amerika: mogelijk vrij weekend voor FC Barcelona

Martijn Baars • 10:43, 30-08-2021 / Laatste Update: 10:45, 05-01-2024

De kans is groot dat Ronald Koeman met FC Barcelona na de interlandperiode een vrij weekend heeft. Volgens het competitieschema speelt Barcelona op zaterdag 11 september tegen Sevilla, maar op verzoek van de clubs heeft La Liga uitstel aangevraagd bij de Spaanse voetbalbond. Datzelfde geldt voor de wedstrijd Villarreal - Alavés.

De komende interlandperiode duurt in Zuid-Amerika 2 dagen langer dan in de rest van de wereld, wat betekent dat de clubs hun Zuid-Amerikaanse internationals pas eind volgende week terugkrijgen. De Spaanse bond had beroep aangetekend tegen die beslissing, maar het internationaal sporttribunaal CAS wees dat af. Clubs uit Spanje en ook uit andere Europese competities hebben gedreigd spelers niet vrij te geven vanwege de 2 extra dagen.

La Liga blijft vechten

La Liga, de organisator van de hoogste Spaanse divisies, blijft zich via de juridische weg verzetten tegen het verlengen van de interlandperiode in Zuid-Amerika. Het programma voor de 4e speelronde in de Spaanse competitie (10-13 september) is wel alvast aangepast. Zo zijn de wedstrijden van onder meer Atlético en Real Madrid verplaatst van zaterdag naar zondag (12 september). Koeman heeft met Barcelona mogelijk zelfs een vrij weekend.

Vliegtuigen aangeboden

La Liga biedt de clubs chartervluchten aan om hun Zuid-Amerikaanse internationals na de WK-kwalificatiewedstrijden zo snel mogelijk terug te halen naar Spanje.