Spaanse kranten zien fraaie ‘tulpenduels’ tussen ‘ontketende’ Danjuma en teruggekeerde Cillessen
i

ANP / EPA

Spaanse kranten zien fraaie ‘tulpenduels’ tussen ‘ontketende’ Danjuma en teruggekeerde Cillessen

Eimert Pruis • 12:35, 20-04-2022 / Laatste Update: 09:35, 12-12-2023

Weer hield Jasper Cillessen geen penalty tegen. Deze keer zelfs tegen zijn landgenoot Arnaut Danjuma. Toch zijn de Spaanse kranten lovend over beide Nederlanders.

Danjuma bezorgde Villarreal dinsdagavond een overwinning in LaLiga. De aanvaller van het Nederlands elftal maakte beide doelpunten tegen Valencia, waar Cillessen voor het eerst sinds 19 januari weer onder de lat stond (2-0). Beide Nederlanders ontvingen complimenten van de Spaanse pers.

Cillessen is back

Cillessen keerde na een kuitoperatie terug in de ploeg en werd direct geconfronteerd met de topvorm waar Danjuma momenteel in verkeert. De aanvaller van Villarreal opende in de 10e minuut de score uit een strafschop. Enkele minuten later passeerde hij Cillessen opnieuw. De 25-jarige aanvaller, doorgebroken bij NEC, voerde zijn totaal dit seizoen in LaLiga op naar 10 doelpunten. Hij werd 20 minuten voor tijd gewisseld.

'Dankzij Cillessen geen 4 goals voor Danjuma'

Spaanse media hadden complimenten over voor beide Nederlanders. "Danjuma had de kansen om bij rust met 4 goals de kleedkamer in te vertrekken. Dat het niet lukte was mede te danken aan fantastische reddingen van Cillessen", schrijft Mundo Deportivo. "De ontketende Danjuma kreeg het niet voor elkaar om zijn landgenoot nog vaker te passeren. De Nederlandse doelman stond een 3e en 4e goal van Danjuma, die een constant gevaar vormde, in de weg."

Reserves bij Valencia, moet Cillessen weer banken in bekerfinale?

Omdat Valencia zaterdag de finale van de Copa del Rey speelt tegen Real Betis koos coach José Bordalás ervoor om jeugd en reserves een kans te geven tegen Villarreal. "Danjuma was de enige die de wedstrijd serieus nam", schrijft AS. "Tot 4 keer toe stond Danjuma oog in oog met landgenoot Cillessen. Gelukkig voor Valencia won de doelman ook een paar keer het tulpenduel."

'Danjuma laat Villarreal dromen'

"Danjuma vernietigt zielloos Valencia", kopt Marca. "De Nederlander was een flinke lastpost voor Valencia en laat Villarreal dromen van Europese successen", zo verwijst de Spaanse sportkrant naar het feit dat Villarreal vorige week de halve finale van de Champions League bereikt. Bayern München werd uitgeschakeld, nu wacht Liverpool.