Spaanse media lovend over Frenkie de Jong: ‘Dirigent op het middenveld’
i

AFP

Spaanse media lovend over Frenkie de Jong: ‘Dirigent op het middenveld’

Martijn Baars • 12:16, 04-01-2021 / Laatste Update: 21:57, 04-01-2024

Frenkie de Jong groeide zondagavond uit tot matchwinner aan de kant van FC Barcelona, met de enige goal op bezoek bij hekkensluiter SD Huesca. De middenvelder werd na afloop van de wedstrijd bewierookt in de kranten.

De Spaanse krant Marca zag De Jong steeds meer in de wedstrijd groeien. ‘Het oogde nog moeizaam in de beginfase van de wedstrijd, maar De Jong begon zich steeds meer te onderscheiden. Vooral in het voorste deel van het veld.’ Daar sloot Mundo Deportivo zich bij aan. ‘De Nederlander beloonde met zijn doelpunt een uitstekende wedstrijd. Hij was de dirigent op het middenveld van FC Barcelona en was ook nog eens dreigend in het aanvalsspel. Het bewijs daarvan was de 1-0, na een geniale pass van Lionel Messi.’

'Loopacties waren briljant'

Sport beoordeelde het optreden van de Oranje-international met een 7. ’Hij moest zich zien te onderscheiden tegen een compact verdedigende tegenstander, maar zijn loopacties waren briljant. Vooral die in minuut 27', schreef de krant. De Jong tekende tegen Huesca voor zijn 2e treffer van het seizoen.

Koeman

Over Koeman waren de meningen minder positief. Vooral zijn besluit om Antoine Griezmann op de bank te zetten, leidde tot onbegrip. 'Het was verrassend. Hij wordt aan de kant geschoven en dat is onbegrijpelijk, zeker gezien de matige optredens van FC Barcelona in aanvallend opzicht’, constateerde Marca. 'Het lijkt erop dat Koeman zich aan het vergissen is met hem.’

Griezmann of Braitwaithe

Koeman gaf de voorkeur aan Martin Braithwaite, wat verbazing wekte. ‘Een wereldkampioen in de plaats van een ex-speler van Leganés. Hij voegde helemaal niets toe aan de slotfase, waarin Barcelona tijd verspeelde tegen de hekkensluiter van LaLiga', doelde El Periódico op de invalbeurt van Griezmann.

Atletico Madrid

Dankzij een treffer van De Jong in de 27ste minuut boekte FC Barcelona uiteindelijk een benauwde zege op bezoek bij hekkensluiter SD Huesca. Barça steeg daarmee naar de 5e plaats in de competitie. Het verschil met koploper Atlético Madrid bleef 10 punten, al heeft de ploeg van Diego Simeone nog een wedstrijd tegoed.