Spaanse media zetten Frenkie de Jong op wel heel hoog voetstuk: 'Maradona-waardig'
i

AP

Spaanse media zetten Frenkie de Jong op wel heel hoog voetstuk: 'Maradona-waardig'

Marcel Roes • 10:18, 25-02-2022 / Laatste Update: 22:52, 11-12-2023

Frenkie lacht, Frenkie huilt. Of beter gezegd: Spaanse media wisselen het huilen en lachen om de Barcelona-speler wel erg snel af. Na zijn goal tegen Napoli in de Europa League was het weer een en al hosanna.

FC Barcelona begon als een wervelwind in het Stadio Diego Armando Maradona. Al in de 13e minuut maakte Frenkie de Jong de 0-2 voor de Catalaanse bezoekers. Hij pikte de bal op, waarna hij nog even dribbelde en de bal met een schitterend krulschot in de rechterbovenhoek plaatste.

Maradona

"Een perfect schot, Maradona-waardig, maar dan met het andere been. Dit was een van zijn meest complete wedstrijden in het Barça-shirt. Dit is de Frenkie die we willen', schrijft Sport. Ze delen een 9 uit.

Ook Mundo Deportivo was onder de indruk van het spel van de voormalig Ajax-middenvelder, die de laatste tijd ook regelmatig kritiek te verwerken kreeg voor zijn optredens. "Prachtige goal van buiten het strafschopgebied, iets wat we niet vaak van hem zien. Speelde agressief en met hoge druk. Dit was een van zijn beste wedstrijden bij Barça en zeker het mooiste doelpunt van Frenkie als Barça-speler."

Keizerlijk

AS spreekt over een "keizerlijke" Frenkie de Jong terwijl Marca eveneens zeer positief is: "Xavi heeft Frenkie geïnspireerd. Een prachtig doelpunt tekent zijn stap vooruit. Slim, vol zelfvertrouwen."

Trainer Xavi zei: "Frenkie is een genie, hij is echt geweldig."