Rick Kraaijeveld • 14:37, 16-12-2022 / Laatste Update: 02:23, 12-12-2023

De Spaanse aanvoerder Sergio Busquets (34) heeft besloten te stoppen als international, dit liet hij vrijdagmiddag weten middels een post op zijn sociale mediakanalen. "Ik wil graag iedereen bedanken die bij mij zijn geweest op deze lange weg", blikt de aanvoerder terug.

Na 15 jaar en 143 wedstrijden is het genoeg geweest voor Busquets. Met La Roja kende hij vele successen: zo was hij onderdeel van het team dat alles pakte wat ze maar konden pakken. Hij vormde daar het legendarische middenveld met Xavi en Iniesta, net als bij zijn club FC Barcelona. Daarna was hij de dragende kracht achter de jongere generatie die eraan zat te komen. Met de jonkies stond hij dit WK als aanvoerder op het veld. Hij schopte het met zijn land tot de kwartfinale.

Bedankt!

Busquets bedankt alles en iedereen die heeft bijgedragen aan de successen van de Spaanse ploeg. Van de voedingsdeskundigen tot aan de reisplanners. "Ik wil graag iedereen bedanken die bij mij zijn geweest op deze lange weg. Ik wil geen lid van de reis vergeten, die even belangrijk zijn geweest op de achtergrond (fysici, dokters, hulpmiddelen, afgevaardigden, voedingsdeskundigen, personeel, pers, beveiliging, reizen, enz...), en aan alle mensen die mijn pad hebben gekruist en het zo speciaal hebben gemaakt."

Hij eindigt met een korte terugblik op alles wat hij behaald heeft. "Het was een eer om mijn land te vertegenwoordigen en het naar het hoogste te brengen, kampioen van de wereld en Europa te zijn, kapitein te zijn en zoveel wedstrijden te spelen." Als Spaans international heeft de ervaren rot 2 doelpunten gemaakt.