🎥 | Spanje met gevoel voor drama door naar Final Four na winst op Portugal
i

Getty

🎥 | Spanje met gevoel voor drama door naar Final Four na winst op Portugal

Rick Kraaijeveld • 00:55, 28-09-2022 / Laatste Update: 02:29, 12-12-2023

Spanje is door naar de Final Four in de Nations League nadat het land pas in de 88e minuut een goal maakte tegen Portugal. Het was een tamme wedstrijd waarin beide ploegen zeer vermoeid leken. In de 1e helft was het Portugal dat de betere kansen had, maar in de 2e helft waren er vrijwel geen kansen. 1 geniaal moment was genoeg voor Spanje. Een intikker van Alvaro Morata deed Portugal uiteindelijk de das om.

Op voorhand was het Portugal dat zich zou plaatsen voor de Final Four als laatste land. Spanje moest namelijk winnen om zich te kunnen plaatsen voor de Final Four, maar deed dat uiteindelijk ook. In de 1e helft waren er weinig hoogtepunten: vlak voor rust kwam zo'n beetje het hoogtepunt voorbij. Bruno Fernandes had een goed schot dat keihard in het zijnet belandde. Heel veel mensen dachten aan een doelpunt, zelfs de app Flashscore.

Lees ook: 🎥 | Tsjechië geeft alles maar degradeert toch naar League B na nederlaag bij Zwitserland

Spanje zette druk

Waar Portugal in de 1e helft de overhand had, was dat in de 2e helft totaal omgekeerd. Spanje ging meer druk zetten en ging veel wisselen. Een kwartier voor tijd kwam Nicholas Williams er in. Hij zou uiteindelijk een glansrol krijgen. Een lange bal op hem kopte hij namelijk perfect terug op de inkomende Morata, die alleen maar de bal hoefde aan te raken om te scoren. Check de video onderaan dit bericht voor de goal.

Voor Williams was dit pas zijn 2e optreden voor de Spaanse ploeg en nu al was hij zo belangrijk. Een topavond voor hem én voor Spanje.