🎥 | Spanje incasseert tegengoal tegen Cyprus maar wint wel overtuigend

screenshot

Rick Kraaijeveld • 20:59, 16-11-2023 / Laatste Update: 15:19, 07-01-2024

Spanje was op jacht naar een klinkende zege tegen Cyprus maar scoorde minder dan van te voren misschien werd verwacht. Eerder dit jaar werd het 6-0 voor Spanje, dat werd niet gehaald dit keer. Cyprus scoorde zelfs nog een keer! Check alle doelpunten onderaan dit bericht.

In het begin leek het er wel op dat er een monsterscore neergezet zou worden: al na 5 minuten was het jeugdtalent Lamine Yamal die de score openden voor de Spanjaarden. Het duurde daarna iets langer dan een kwartier voordat de 2e gescoord werd door Mikel Oyarzabal. Hij zou nog een keer belangrijk werden toen hij 5 minuten later de assist gaf op de goal van Joselu.

Groep A

In de 2e helft wist Cyprus een kwartier voor tijd de eer te redden, invaller Kostas Pileas scoorde. Door het verlies blijft Cyprus roemloos onderaan de groep staan. Spanje blijft aan kop met 18 punten.

In dezelfde groep speelden Schotland en Georgië tegen elkaar. Het werd 2-2 in de laatste minuut, waardoor Georgië de aansluiting met Noorwegen als sneeuw voor de zon ziet verdwijnen. Schotland verstevigd zijn positie op de 2e plaats juist met 1 punt.

Azerbeidzjan

Verder was er een wel heel bijzondere uitslag te vinden tussen de eindstanden. Azerbeidzjan won met 3-0 (!) van Zweden en speelde zelfs een stuk van de wedstrijd met 10 man.